Besöksvisum inför resa till Nya Zeeland
Behövs visum inför resa till Nya Zeeland?

Visum

www.soderhavsresor.se
Från de magnifika landskap på Sydön reser ni till Nordöns tropiska landskap med palmer

Om du är svensk medborgare och innehar ett svenskt pass behövs ej visum om du stannar max i tre månader. När du kommer till Nya Zeeland måste du ha ditt pass med dig och det ska vara giltigt i minst tre månader efter att du har rest ut ur landet. Om du kommer från ett land som inte ingår i bland de länder som har visum fritt måste du ansöka om ett visum på en Nya Zeeländsk ambassad innan du ankommer till Nya Zeeland.

När du kommer till Nya Zeeland måste du också kunna visa att du har pengar för uppehället i landet (cirka NZD 1000 per månad). Du måste även kunna visa en vidarebiljett från landet eller ett resebevis för ditt fortsatta researrangemang. Det är förbjudet att arbeta utan tillstånd. Om du vill studera måste detta ansökas om innan du reser iväg.

Du behöver inte visum om du är:

  • Nya Zeeländsk eller australiensk medborgare eller innehar ett “ Resident Permit”
  • Australiensk medborgare med australienskt pass.
  • Brittisk medborgare och/eller innehar brittiskt pass och kan bevisa att man har permanent uppehållstillstånd i Storbritannien. (Då kan du stanna i sex månader.)
  • Om du är medborgare i ett land som har avtal om visumfritt med Nya Zeeland. (Du kan stanna i tre månader)
©2018 Res till Nya Zeeland