Flygplan från Air New Zealand

Resa till Nya Zeeland

När du ska resa till andra sidan jordklotet kan det vara bra att planera hur du ska ta er dit. Det finns jordenruntbiljetter som inkluderar Nya Zeeland. Det finns också många flygbolag som endast säljer tur o retur biljetter. Resor till Nya Zeeland är något som lockar många och det är inte konstigt eftersom det är ett fantastiskt land att besöka.

När du beger dig ut på resan får du räkna med ett stopp i Europa och ett i Asien eller i Usa. Några av de asiatiska flygbolagen har direktflyg från Skandinavien ner till Asien och därefter vidare till en av de större städerna på Nya Zeeland. Under resan kan du göra ett stopp halvvägs, till exempel i Los Angeles, Bangkok, Singapore, Hongkong, Doha eller Dubai. Med Singapore Airlines gör man stopp Singapore, med Thai i Bangkok, med Emirates i Dubai och med Qatar i Doha. Andra flygbolag med bra priser och servicevänlig personal är Air New Zealand, Qantas, Cathay Pacific, Malaysian Airlines, LAN Chile och Fiji Airlines.

Air New Zealand har en av de bästa jordenrunt biljetterna till ett fördelaktigt pris med stopp i både USA, Söderhavet och Asien. Flyger ni med Qantas, Cathay Pacific och Singapore Airlines kan ni kombinera en resa till Australien. Många flygbolag inom samma flygallians samarbetar om priser med varandra för att få konkurrenskraftiga priser. Söderhavet ligger nära Nya Zeeland om du vill göra en avstickare dit.

Alla flygbolag erbjuder mat och dryck under flygresan, underhållningsprogram med filmer, spel och musik finns på alla flyg. Hela resan tar minimum 22 timmar, oftast upp mot 24 timmar eller mer. Ett stopp på vägen i en eller fler dagar gör er resa bekvämare då du har lättare att slippa sömnbrist och jetlag. Det är skönare att komma fram till slutdestinationen utan att vara totalt utpumpad.

Om du planerar att resa runt på Nya Zeeland kan man spara en del tid på att resa in på nordön och hem från sydön eller tvärtom och blad kan man lägga till någon inrikessträcka till förmånligt pris. Dessa måste bokas och betalas samtidigt som huvudbiljetten, det gäller att planera sin resa. På det sättet kan du spara både tid och pengar. Avstånden på Nya Zeeland är inte så stora annars så det är spännande att ta sig runt med tåg, buss eller bil.

De billigaste biljetterna är giltiga i max en månad, vilket innebär att du måste resa hem inom en månad. Det finns även många prisvärda tre månaders och ett års biljetter.

De vanligaste flygplatserna att anlända till är Auckland, Wellington, Christchurch och Queenstown. Från alla orterna går det att fortsatta förbindelser med flyg, tåg och buss till hela landet.

Det har populärt att åka på en kryssning mellan Nya Zeeland och Australien på Trans Tasmanska sjön. Det finns även kryssningar som kommer i från Söderhavet.

Ni kan kombinera ihop flyg med tåg, båtar och kryssningar från andra länder för att få ihop spännande sätt att komma till Nya Zeealand på.

www.soderhavsresor.se
Anamma ”The Samoan Way” och låt dagarna passera i behaglig takt. Med tropiskt klimat...
www.soderhavsresor.se
Fiskeresan till Cooköarna med enastående tropiskt fiske efter bonefish och giant...
©2024 Res till Nya Zeeland