Katedralen i Christchurch

Christchurch

Christchurch är den största staden på Sydön och har runt 360 000 invånare, staden ligger på öns östra kust. Det finns ingen annanstans i världen, där ni inom två timmar från en internationell flygplats kan åka skidor på vid ett Alpint Resort i världklass, spela golf, hoppa bungy jump, testa på white water rafting, köra mountain bike i bergen, uppleva fantastisk utsikt från luftballong, vindsurfa, valskåda eller besöka internationellt hyllade vingårdar och trädgårdar.

Christchurch är Nya Zeelands näst största stad och nyckeln till sydön. Kantad av kullar och Stilla havet, ligger Christchurch i utkanten av Canterbury Plains som sträcker sig till södra Alperna.
Somrarna i Christchurch är vanligtvis milda och soliga med låg luftfuktighet. Blå himmel är normen hela året, staden har ett genomsnitt på över 2 000 timmar av årligt solsken. Vintern bjuder på frostiga morgnar och lugna dagar. Hösten vara oftast längst med stadigt väder och fantastiska höstfärger, för trädgårdsälskare är våren den vackraste perioden.

Mycket av stadens område har avsatts för parker, naturreservat och rekreationsområden. Det är dessa, tillsammans med Christchurch vackra trädgårdar som ledde till att staden vann den internationella utmärkelsen ”The Garden City”.

Med sitt stora utbud av sevärdheter och utmärkta boenden är Christchurch ofta värdar för många konferenser och evenemang. Inom några minuter från stadens centrum finns det nybyggda konferens centret och aktivitets centret på Airforce Museum. CBS Canterbury Arena och AMI Stadium är båda multi-föresatt arenor för idrotts och nöjesevenemang.

Hagley Park har varit i centrum av Christchurch sedan 1850-talet och är idag den mest betydelsefulla centrala stadsparken. Parken erbjuder ett varierat utbud av underhållning och fritidsanläggningar nära till centrum.

Christchurch Botanic Gardens ligger strax väster om de centrala delarna av staden, inom Hagley Park vid en slinga av floden Avon. På ett tjugoen hektar stort trädgårdsområde, kan du se två rosenträdgårdar, vattenträdgårdar, en örtträdgård och massor av dahliaplanteringar. Det finns en trädgård med växter från bara Nya Zeeland, en trädgård där du kan äta allt, stensättningar och så är allt omgivet av stora träd och gräsmattor.

Det är inte bara inne i Christchurch det finns saker att göra, naturen runtomring är otrolig! Matstället Nins Bin har varit ett favoritstopp bland Nya Zeeländare som varit på väg uppför kusten från Christchurch till Kaikoura i många generationer. Menyn är enkel, havskräftor och musslor. Receptet är enkelt, fantastisk meny (allt kommer direkt från havet) och rimliga priser med vyer där havet möter snöklädda berg och du kommer att vilja stanna längre än lunchen räcker. Du kommer att vilja stanna för alltid.


Christchurch

www.soderhavsresor.se
Talofa lava, välkommen till Polynesiens hjärta och det genuina Söderhavet! Denna vackra...
www.soderhavsresor.se
En guldkantsresa till Australiens ikoner med femstjärniga boenden, högklassiga utfärder...
©2024 Res till Nya Zeeland