Auckland, Nya Zeeland

Auckland

Auckland är Nya Zeelands största stad med 1,4 miljoner invånare. Staden är störst i Polynesien och befolkningen utgör hela 30 procent av landets totala befolkning. Tänk dig en stad där alla bor inom en halvtimme från vackra stränder, vandringsleder och ett dussintal förtrollande öar. Lägg ett soligt klimat, en bakgrund av polynesisk kultur och en passion för enastående mat, vin och shopping, du kan nu börja få en bild av Auckland, Nya Zeeland största och mest mångfasetterade stad.

Auckland är ett paradis för en shoppinggalen, med allt från top-end designers till gatumarknader. Medan du är här, njut av stadens olika caféer, restauranger och nattliv. Trevliga områden i staden är Viaduct Harbour, Wynyard kvarteren och Parnell.

När du har sett staden, besök några av Aucklands fyra olika vindistrikt där du kan prova lokala viner i natursköna omgivningar med böljande kullar och glittrande hav.

Var du än är i Auckland, är du aldrig långt från vattnet. Från den vilda västkustens surfing stränder till det lugna Hauraki området. Auckland kallas City of Sails, här finns verkligen mycket segelbåtar och segelbåtshamnen är den största i Oceanien. Se till att du kommer ut på havet när du är här, oavsett om det är en avkopplande hamntur, en fiskeutflykt, val och delfin skådning, kajakpaddling eller surfing.

Om du tar dig upp till Mount Eden eller One Tree Hill hittar du de bästa utsikterna över Auckland. Bägge bergen är vulkanberg tillika de två högsta punkterna i Auckland. One Tree Hill är också begravningsplatsen för en av grundarna till staden, Sir John Campbell. Ett annat vackert landmärke i Auckland är The Auckland Harbour Bridge som kan vara intressant att besöka för den som är förtjust i arkitektur.

Söker du grönområden i Auckland måste du besöka Auckland Domain. Parken är enorm och har mängder av träd, trädgårdar och gröna fält. Här hittar du bland annat The Winter Gardens, samt flera växthus med tropiska växter. Albert Park är en annan vacker park som har många historiska monument att beskåda, bland annat den staty som avbildar drottning Victoria. I parken ligger Auckland Art Gallery. Här hittar du en mängd nationell och internationell konst och samlingen är troligen Nya Zeelands största. Galleriet har både fasta och turnerande utställningar. Fler mindre konstgallerier hittar du i närheten, som till exempel Gow Langsford Gallery.


Auckland

www.soderhavsresor.se
En guldkantsresa till Australiens ikoner med femstjärniga boenden, högklassiga utfärder...
www.soderhavsresor.se
Bo i din egen bungalow och ta dagen som den kommer.
©2024 Res till Nya Zeeland