Hobbit Hål i Hobbiton

Middle Earth (Sagan om Ringen)

Ända sedan den första Sagan om Ringen filmen släpptes 2001, har Nya Zeeland varit känd som ”Home of Middle-earth”. Nu är landet inställt att förnya sin ledande roll i The Hobbit: An Unexpected Journey, som hade världspremiär i Wellington den 28 november 2012.

Den Oscarsbelönade filmaren Peter Jackson har skapat The Hobbit: An Unexpected Journey, den första av tre filmer om det populära mästerverket The Hobbit, av JRR Tolkien. Den andra filmen kommer vara The Hobbit: The Desolation of Smaug och den tredje The Hobbit: There and Back Again. De tre filmerna handlar om Midgård 60 år innan Sagan om Ringen. Jackson och hans filmskapande team har återkommit till den stora bioduken efter storfilmerna i trilogin som kulminerade med den Oscars-belönade The Lord of the Rings: The Return of the King.

Ett decennium efter lanseringen av Sagan om Ringen, fortsätter fansen att resa till Nya Zeeland för att uppleva fjällen, sjöar, floder och slätter som bildade det magiska landskapet i Midgård i Tolkiens filmer. Nu är det din tur. Det finns flera utflykter som tar dig till de rätta platserna och utanför Matamata finns Hobbiton med de runda husen bevarade och ett stort Sagan om ringen land finns uppbyggt.

Mer än 150 platser i Nya Zeeland användes för att filma Sagan om Ringen-trilogin, Peter Jackson och hans team sopade landet för att finna de bedövande vackra områden som vi ser i filmerna.

De böljande kullarna i Matamata blev Hobbiton, medan den vulkaniska regionen Ruapehu förvandlas till det brinnande Mount Doom där Sauron smider ringen. Queenstown, Nya Zeelands äventyrshuvudstad, var platsen för många scener, inklusive Eregion Hills och pelarna i Argonath.

Mångfalden i Nya Zeelands landskap har varit en attraktion för filmare och resenärer från hela världen. Många aktiviteter och attraktioner erbjuder möjligheten att se inspelningsplatserna för dig själv, liksom många andra upplevelser Nya Zeeland är känt för genom filmerna.

Nya Zeelands mix av extraordinär geografi, känsla av äventyr, maorikultur och kosmopolitiska städer erbjuder alla ett enormt varierat utbud av unika upplevelser. Nya Zeeland gör det enkelt för dig att aktivt uppleva det hisnande landskapet i all sin renhet


Matamata där Hobbiton ligger

www.soderhavsresor.se
Bo i din egen bungalow och ta dagen som den kommer.
www.soderhavsresor.se
Roadtrip med extra guldkant för finsmakare med förstklassigt boende, välkända...
©2024 Res till Nya Zeeland