Vy över Nelson

Nelson

Staden Nelson är belägen på den östra delen av Tasman Bay på Sydön. Staden är näst äldst i hela Nya Zeeland, grundad 1841. Nelson fick sitt namn för att ära Admiral Nelson som besegrade fransmännen och spanjorerna i slaget vid Trafalgar 1805. Nelson har 60 000 invånare och är den 9:e största staden på Nya Zeeland, invånarna blir ofta kallade nelsonians. Nelson är omringat av berg åt med Tasman Bay på ena sidan, staden är även en passage till Abel Tasman National Park, Kahurangi National Park, sjöarna Rotoiti och Rotoroa i Nelson Lakes National Park.

Nelson är en trivsam stad på många sätt. Här finns många konsthantverkare, bland annat har den svenske glasblåsaren Ola Höglund en hytta här och den kallas Höglund Art Glass Studio & Gallery. Det finns många fler gallerier och konstnärsateljéer som är trevliga och har högkvalitativt konsthantverk. Staden har lockat kreativa människor som arbetar med glas, metall, sten, trä, lera, sand, papper, bläck, färg och tyg under en längre period.

Kanske är det solen, kanske är det stadens placering, men Nelson har länge varit en magnet för kreativa människor. Det finns mer än 350 arbetande konstnärer och konsthantverkare som bor i Nelson, både traditionella, moderna och maoriska konstnärer. Nelson är också för många som söker ort att bo på med en inspirerande livsstil. Det finns vingårdar utspridda runt Moutere Hills och Waimea Plains. I staden hittar du ett bra utbud av restauranger, några med veckra vyer över Tasman Bay. Det finns aktiviteter som fallskärmshoppning, bergsklättring, 4WD, cykling, ridning, vandringar, segling samt vatten aktiviteter på de utmärkta stränderna. Nelson är Nya Zeelands solrikaste stad!


Nelson

www.soderhavsresor.se
Roadtrip för naturentusiasten med möjlighet att vandra, njuta av vacker natur och...
www.soderhavsresor.se
Nordön på Nya Zeeland är perfekt att upptäcka i husbil. Det finns mängder med vackert...
©2024 Res till Nya Zeeland