Craigieburn Valley Ski Area

Skidåkning

Nya Zeeland har utvecklat ett välförtjänt rykte som en internationell skiddestination. Säsongen sträcker sig från juni till oktober. Backarna och pisterna är bra och du kan hyra skidutrustning, lift köerna är förhållandevis korta. Nya Zeelands skidbackar är inte överbefolkade och det finns massor av mjuka backar för förstagångsåkare, offpiståkning och heliskiing är tillgängligt för de mer äventyrliga.
Christchurch – Canterbury regionen sträcker sig från havet till alperna, kontrasterna är stora med stora slätter och höga bergstoppar. Bara en timme från Christchurch ligger Mt Hutt som en jätte som ståtar med den längsta skidsäsongen på Nya Zeeland. Närliggande Porters är en fristad för nybörjare.

När du har åkt alla pister i backen, utforskat livliga Christchurch, hamnen till en rad utomhusaktiviteter finns möjligheten att åka mer utförs. Eller stanna i Methven – en stad för snöentusiaster som vill testa närliggande Mount Hutt.

Njut av högsta skidområdet i Mount Cook Mackenzie, en region med landsbygd ger en variation av härliga preparerade spår, backcountry skidåkning och freestyle parker.

Med en mysig atmosfär som du inte hittar någon annanstans i världen, gör dig redo att se landskapet som omdefinierar spektakulära inklusive den närliggande kåkstaden Lake Tekapo – en alpin reträtt och fotografs dröm.

Omgiven av de dramatiska höga Alperna, erbjuder detta fantastiska vinterlandskap rad efter rad av snötäckta berg prickade med glittrande, orörda sjöar. Queenstown – Wanaka erbjuder skidåkning för alla nivåer, inklusive Nordic ski, natt upplevelser skidor och den största heliski terrängen utanför Nordamerika. Skidresor till Nya Zeeland är lite annorlunda än t ex skidresor till Österrike, en genuin skiddestination. Passa på att blanda skidåkning med sol och bad, en väldigt unik upplevelse!

Queenstown, äventyrets huvudstad i Nya Zeeland, har ett expansivt utbud av off-slope verksamheter matchande spänningen som pulserar i staden. Wanaka, en lugn oas, blandar småstadscharm med kvaliteten på ett internationellt resmål.

Nyazeeländsk skidåkning erbjuder kanske inte den största skidåkningen i världen men med fantastiska omgivningar och naturupplevelser blir en skidtur i landet oförglömlig.


Mount Hutt

www.soderhavsresor.se
Ett mycket prisvärt reseförslag som innehåller de höjdpunkter som måste prickas av...
www.soderhavsresor.se
Boka en romantisk resa till en av de vackraste platserna i Söderhavet, Franska...
©2024 Res till Nya Zeeland