Dykare på Nya Zeeland

Sevärdheter i Nya Zeeland

De flesta som väljer att åka till Nya Zeeland gör det för att uppleva landets fantastiska natur. För friluftsälskaren är Nya Zeeland ett idealiskt land att ägna sig åt sina intressen i, eller varför inte prova på något nytt? Några av de adrenalinpumpande upplevelser som erbjuds är bungyjump, jetbåt samt helikopterturer, bergsklättring, forsränning och skidåkning.

Med sina 14 nationalparker samt alla skogsparker och naturreservat har Nya Zeeland mycket att erbjuda för fotvandrare. Tramping är ordet för fotvandring på nyazeeländska. Den bästa vandringen finns i nationalparkerna, där är även stugor för övernattning tillgängliga och kostar mellan 10 och 45 NZD natten. Ska du bege dig ut på populära leder som Abel Tasman Coastal Track, Routeburn eller Millford leder bör du boka i förtid.

För klättrare finns rikliga möjligheter att bestiga berg på sydön, mer än 30 toppar på över 3000 meter är tillgängliga, de flesta i områdena Aoraki/Mount Cook, Westland/Tai Poutini, Tititea/Mount Aspiring och Fiordland, den bästa klättringen finns dock på centralplatån, klättringssäsongen vara mellan november-mars. Nya Zeeland har ett flertal skidanläggningar på sydön, vid både Queenstown och Christchurch.

Här ligger 144 öar i Bay of Islands där man hittar några av Nya Zeelands bästa dykställen, och där man har chans att få simma sida vid sida med delfiner. Andra bra dykställen hittar man utanför Matapouri på Poor Knights Island – enligt den legendariske Jacques Cousteau skulle det rent faktiskt vara ett var världens tio bästa ställen för den som vill utforska undervattensvärlden. Längre upp längs kusten ligger världens längsta strand på över 90 miles – Ninety Mile Beach.

Avsätt också en del av semestern till huvudstaden Wellington där man kan uppleva avantgardekonst, hänga på ett av de många caféerna eller se tuffa tag i en rugbymatch när landslaget kallat All Blacks får hela nationen att koka över.

www.soderhavsresor.se
En guldkantsresa till Australiens ikoner med femstjärniga boenden, högklassiga utfärder...
www.soderhavsresor.se
Fiskeresan till Cooköarna med enastående tropiskt fiske efter bonefish och giant...
©2024 Res till Nya Zeeland