Cykling på Nya Zeeland

Upplevelser i Nya Zeeland

Nya Zeeland är fullpackat med saker att göra. Den svåraste delen är att planera din semester för att avgöra vad du ska göra först!

Utforskning av Nya Zeelands storslagna landskap och kustlinje är en fantastisk upplevelse. Om äventyr är något för dig finns det en lång lista med spännande aktiviteter för få adrenalinet att pumpa. Eller om det är en avkopplande semester du är ute efter kommer varma pooler, vingårdar och kulturella sevärdheter att underhålla dig.

Först och främst kan du bo på olika sätt, att bo på lantgård är ett sätt att komma nära befolkningen som du också gör om du bor på Bed & Breakfast. Du kan bo på vingård, enkla lodger, i husbil och på campingar, allt ger dig din egen speciell upplevelse.

Nya Zeeland är känt för att ha en befolkning som är sportig och gillar utomhusaktiviteter, där man ständigt utmanar sig själv. Att cykla är populärt bland den egna befolkningen, även du kan hyra cykel eller motorcykel och ta dig runt på Nya Zeeland. Man kan segla med skeppare eller hyra en egen segelbåt om du är erfaren. Detta görs främst på Nordön.

Du kan simma med delfiner i Milford Sound eller uppe på Nordön. Bege dig ut på djuphavsfiske vid Coromandel Peninsula eller uppleva ett av världens bästa ädelfiske i floderna. Du kan bestiga berg, åka skidor, jetboat, jetski, hoppa fallskärm, hoppa bungy jump eller åka forsränning. I ett så pass äventyrsspäckat land får du inte glömma att landet har mycket kulturellt att erbjuda, speciellt städerna där det finns historiska museer, konst museum, gallerior och utställningar om maori kulturen.

På Coromandel Peninsula kan du sitta på stranden och känna det heta vattnet som pumpas upp från källor under dig. Detta uppkommer då hela området är vulkaniskt.

Nya Zeeland har ett stort utbud av vingårdar för dig som vill utforska dessa. Både på nordön och sydön finns vingårdar som Marlborough, Martinborough och Bald Hills Vineyard.

Nya Zeeland är ett land späckat med upplevelser både för äventyraren samt för den som vill koppla av, inget annat land i världen har en så speciell och annorlunda natur att utforska som Nya Zeeland.

www.soderhavsresor.se
Ett mycket prisvärt reseförslag som innehåller de höjdpunkter som måste prickas av...
www.soderhavsresor.se
En fiskeresa med mångfald av tropiska fiskarter i västra Australien.
©2024 Res till Nya Zeeland