Byggnad i Napier i Art Deco stil

Napier Art Deco

1931 skakade en enorm jordbävning staden Napier och branden som följde förstörde de flesta byggnaderna och dödade många människor. Kort därefter påbörjades återuppbyggnaden av staden och många hus byggdes i Art Deco stil. Idag är stadens Art Deco byggnader, med sina pastellfärger och djärva linjer, internationellt kända. En del av husen har fått dekorationer med egyptisk stil och Maorisk stil till exempel. Art Deco Trust är ansvarig för att skydda, försköna och marknadsföra Napiers Art Deco byggnader. De organiserar också stadsvandringar och ger ut information om Art Deco turer.

En höjdpunkt på året är Art Deco helgen i februari då befolkningen firar i glamour och stil av 1920-talet och 30-talen. Tusentals ortsbor och besökare klär sig i 1920 och 1930 mode och beger sig ut på gatorna i Napier. Hundratals veteranbilar, ånglok, picknick a la Great Gatsby, extravaganta middagar, dans och gratis utomhus konserter arrangeras för att göra detta till en minnesvärd årlig händelse.

Året runt kommer besökare till östkusten på Nordön för att beundra den vackert bevarade nittonhundratals arkitekturen i Napier och Hastings.

Följ med på guidade turer om jordbävningen och lär dig mer om arkitekturen när du promenerar genom de vackra Art Deco kvarteren.

www.soderhavsresor.se
Roadtrip för naturentusiasten med möjlighet att vandra, njuta av vacker natur och...
www.soderhavsresor.se
Fiskeresan till Cooköarna med enastående tropiskt fiske efter bonefish och giant...
©2024 Res till Nya Zeeland