Split Apple Rock i Abel Tasman National Park

Abel Tasman National Park

Abel Tasman Nationalpark erbjuder hisnande naturupplevelser och är ett måste för alla typer av besökare som valt Nya Zeeland som resmål. Såväl äventyraren som den bekväme livsnjutaren kommer älska detta vackra naturområde.

Vid det bergiga området på sydöns norra kust ligger den fantastiskt natursköna nationalparken Abel Tasman, döpt efter den belgiske upptäcktsresanden med samma namn. Trots att parken är Nya Zeelands minsta nationalpark, kan den ändå stoltsera med över 22500 hektar. Ytan är välfylld med spännande naturområde som lummiga, skogsbeklädda berg, frodiga våtmarker samt sandiga stränder och klippor. Du kan även hitta mycket fina grottor och vackra klippformationer formade av naturen själv längs med stränderna.

Ett lokalt intresse för bevarande av områdets ursprungliga natur resulterade i att 15 000 hektar avsattes som nationalpark år 1942, i samband med att det då var 300 år sedan Abel Tasman först besökt Nya Zeeland. Parken har sedan dess utökats, senast år 2008. Redan innan européerna bosatte sig längs Abel Tasmans kust hade området en rik kulturhistoria som boplats för maorier sedan minst 500 år tillbaka. Nationalparken har Marahau som närmast belägna stad, vilket är en stad värd lite extra tid när du ändå besöker nationalparken. Här kan du hitta trevliga restauranger exempelvis den mysiga Hooked on Marahau som ligger vackert med utsikt över vattnet och erbjuder både god mat och många fina viner.

För den som besöker Abel Tasman Nationalpark finns det ett par saker man kan tänka på, en av dem är att ta reda på tidvattenstiderna då vissa delar av parken endast kan beträdas då det är ebb. Sådana tidtabeller finns lättillgängliga på nationalparkens hemsida. Det finns även möjlighet att hyra camping- och vandringsutrustning om man väljer att inte ha med sin egen utrustning. Det finns även enkla övernattningsstugor som tillhör parken där du kan övernatta utan kostnad. Du måste ta med dig all proviant om du vandrar ett par dagar. Ta även med myggmedel för att skydda dig då sandflugor som finns på stränderna är envisa och bits rejält.

www.soderhavsresor.se
Anamma ”The Samoan Way” och låt dagarna passera i behaglig takt. Med tropiskt klimat...
www.soderhavsresor.se
Ett mycket prisvärt reseförslag som innehåller de höjdpunkter som måste prickas av...
©2024 Res till Nya Zeeland