Öarna Mana och Kapiti

Bay of Islands

Bay of Islands är en samling paradisliknande öar, där det i de lugna vattnen kryllar av delfiner och andra marina djur. Bay of Islands område var den första delen av Nya Zeeland som blev bebodd av européer. Bortsett från den vackra naturen finns där viktiga sevärdheter som bland annat inkluderar Nya Zeelands första huvudstad Russell, och huset där Nya Zeelands viktigaste dokument, Waitangifördraget, undertecknades år 1840.

De två städerna Paihia och Russell i Bay of Islands är genomsyrad av historia och fin arkitektur. Städerna är hem till några av de första koloniala byggnaderna på Nya Zeeland. Russell som en gång var landets huvudstad och första europeiska bosättning, känd en gång i tiden som ”hell hole of the Pacific” en laglös stad, är nu en romantisk stranddestination med mycket karaktär och charm. Även om området är tillgängligt med bil är det enklaste sättet att komma hit genom att ta en av de frekventa färjorna från Paihia 10 minuter bort.

Russell är en perfekt plats att använda som bas för att utforska Bay of Islands, som erbjuder fina restauranger med färska lokala skaldjur och med utsikt över hamnen och ett stort utbud av boende. Här finns både boutique hotell och B & B. Med en historia på 200 år är det roligt att vandra längs dess gator och stränder känns det som du har kommit till ett paradis, även om ryktet inte var det bästa i början med straffångar som var de första invånarna. Med sitt rika marina djurliv, kristallklart vatten och orörda stränder, är Russell det perfekta stället att hyra en båt eller ta en charter för att utforska de omgivande vikar.

Paihia är känt som Bay of Islands ”kronverk” och har allt att erbjuda i äventyr, avkoppling och shoppingväg. Med massor av kultur, historia och natur, erbjuder denna pittoreska stad ett överflöd av aktiviteter på land, vatten och i luften. Födelseplatsen för nationen är Waitangi, utanför Paihia. Där anslöt sig både maorier och européer för att underteckna Waitangifördraget år 1840, vilket gör detta till den mest historiska platsen på Nya Zeeland. Treaty Grounds skryter med sitt naturliv, sina trädgårdar, vandringsspår och havsutsikt, ett självklart val för alla som ska till Nya Zeeland.
Utflyktsbåtar går ut till ”Hole in the Rock” flera gånger om dagen. Det är en klippa med ett stort hål i och om det är riktigt stilla kan båten köra igenom klippan. På väg hit ut passerar du många små fina vikar och stränder och delfiner leker ofta i vattnet runt båten.

www.soderhavsresor.se
Nordön på Nya Zeeland är perfekt att upptäcka i husbil. Det finns mängder med vackert...
www.soderhavsresor.se
En fiskeresa med mångfald av tropiska fiskarter i västra Australien.
©2024 Res till Nya Zeeland