Hastings

Napier – Hastings

Napier-Hastings är ett storsstadsområde med de två tvillingstäderna Napier och Hastings, det är det 5:e största storstadsområdet på Nya Zeeland. Städerna finns i regionen Hawkes Bay.

Både Napier och Hastings har en mängd aktiviteter och sevärdheter att erbjuda som oftast kan spåras tillbaka till städernas starka art deco arkitektur. När du besöker städerna kommer du lägga märke till att det är två helt återuppbyggda städer. Efter en förödande jordbävning som skakade området på 1930-talet fick båda städerna byggas upp. Tusentals människor reser till Napier för den årliga Art Deco helgen i februari, men staden har många andra sevärdheter att erbjuda under hela året vilket gör det till ett utmärkt resmål för en familjesemester.

En tur till Arataki Honey Centre garanterar en rolig dag för familjen, dessutom är det fritt inträde och gratis provsmakning av honung! Känt som bästa biodlingen på södra halvklotet har centret en hel del att erbjuda sina besökare, barn blir ofta fascinerade. På besökscentret kan du läsa om Nya Zeelands honung, gå en guidad tur eller bara vandra runt fritt som du vill. Centret är öppet 7 dagar i veckan, så det är ett bra alternativ för en regnig söndagseftermiddag.

Napier är hem för Nya Zeelands nationella akvarium, vilket för med sig ett varierat utbud av marina djur och inhemska arter för besökare att se, inklusive Kiwis och Pirayor! Akvariet är på gångavstånd inifrån Napier så det går inte att missa! Med akvariets nya teknik kan ni gå ner i akvariet och se hur havets varelser livnär sig. De modiga kan dyka med akvariets hajar. I närheten av de båda städerna i Hawkes Bay området finns det många sevärdheter, t ex Te Mata Peak, som är en naturupplevelse.

Te Mata Peak ligger på den västra delen av den vinproducerande Heretaunga Plains och är belägen nästan 400 meter över havet. Från toppen kan du njuta av panoramautsikt över Ruahine, Kaweka och Maungaharuru samt Cape Kidnappers. Vulkanen Ruapehu i centrum av Tongariro National Park kan också vara synlig en klar dag. Cape Kidnappers är en enormt stor sandstensudde öster om Hastings i Hawkes Bay. Den namngavs av Captain Cook efter att en lokal maorier försökt kidnappa en man ur hans besättning.

Udden är hem till den största och vanligaste havssulekolonin i världen. I det 13 hektar stora reservatet ingår Saddel och Black Reef kolonierna. Båda är stängda för allmänheten, men Black Reef kolonin kan ses från stranden. Det finns flera sätt att ta sig till havssulekolonin, till fots, i ett fyrhjulsdrivet fordon eller med kajak.

www.soderhavsresor.se
Sol och badupplevelse på en riktig söderhavsö!
www.soderhavsresor.se
Flugfiske i sagolik natur!
©2024 Res till Nya Zeeland