Milford Road, Milford Sound på Nya Zeeland

Milford Sound

300 meter djup, omgiven av vackra alpklippor, glaciärtäckta berg och med spegelblankt vatten banar denna berömda fjord väg för ett tiotal kilometerhäpnadsväckande naturupplevelser. Upptäck den på det sätt som passar dig bäst och njut i fulla drag.

Med sina imponerande 16 kilometer i längd, sträcker sig denna berömda djupa fjord, som ligger i provinsen Southland, långt in på sydön. Fjorden benämns som den mest välkända och besökta fjorden av dem som är belägna i Fiordland National Park och ett besök till Milford Sounds lämnar ingen besviken. Bergen som kantar fjorden sträcker sig djupt ner under vattnet, på sina håll så djupt som fyrahundra meter nedanför vattenytan och fjorden har ett rikt undervattensliv.

Att bila till Milford Sounds sägs vara en av de vackraste alpina bilturer man kan ta i hela världen. Den närmsta staden att utgå från är Te Anau som ligger ungefär tolv mil från fjorden. Turen kallas Milford Road och det man bör tänka på innan man påbörjar sin bilfärd är att det inte finns några bensinstationer mellan Te Anau och Milford Sound, så se till att ha fyllt upp tanken till max.

Milford Sound kan självklart upptäckas genom guidade båtfärder som tar dig längs med fjordens vatten. Dessa tar mellan en och en halv till två timmar. Väl här får du uppleva hur du glider fram mellan höga bergsväggar och klippor som stupar rakt ner i vattnet med istäckta, gnistrande toppar som ser ut att nå upp till molnen och det spegelblanka vattnet som omger dig och reflekterar bergen i vattnet – en häpnadsväckande upplevelse.

Det finns utflyktsbåtar som erbjuder lunch eller bara eftermiddagste ombord. Du kan också se delfiner leka i vattnet runt båten. Härifrån kan du om du har tur simma med delfiner, påbörja din vandring på Milford och Routeburn track som tar dig tillbaka till Queenstown på ett par dagar. Du kan även ta dig till Milford Sound på en av de många utflyktsbussar som kör över dagen från Queenstown och Te Anau. Det häftigaste sättet att ta sig tillbaka är med små propellerplan som flyger över bergen till Queenstown. Om det är vackert väder får du en hänförande utsikt över fjorden och bergen.

www.soderhavsresor.se
Ett mycket prisvärt reseförslag som innehåller de höjdpunkter som måste prickas av...
www.soderhavsresor.se
Denna förstklassiga drömresa till Bora Bora med extra guldkant är resan för er som...
©2024 Res till Nya Zeeland