Dunedin

Dunedin

Staden Dunedin byggdes med rikedomar från guldrushen, därför har den en av de bästa samlingar av edwardiansk och viktoriansk arkitektur på södra halvklotet. Gotiska kyrkspiror, utsmyckade slott och gårdar, omgiven av dramatiska berg och magnifik utsikt över hamnen gör Dunedin mycket sevärd. Här bor cirka 119.000 invånare varav många är studenter då det finns ett universitet. Detta gör att det finns en hel del nöjen och andra aktiviteter för yngre personer. Det finns rikligt med hotell och övernattningsmöjligheter i Dunedin.

Bebyggelsen känns mysig med många äldre hus och med gammal skotsk stil, staden kallas även Nya Zeelands Edinburgh. Det finns en del trevliga attraktioner att besöka som gamla historiska hem inredda med gammaldags möbler, en choklad fabrik och flera utmärkta museer. Ta en biltur längs Otago Peninsula för att upptäcka Larnach slott och några sällsynta kolonier av djur – det finns en av världens mest sällsynta pingviner, albatrosser vid Taiaroa Head och sälkolonier här.

Dunedin och Coastal Otago, som området heter, är en region av naturlig skönhet med en fascinerande kulturhistoria och ofta kallad eco-huvudstaden i Nya Zeeland.

Otago kusten sträcker sig från Waitaki i norr till den mäktiga Clutha River söder om Dunedin. Ett måste är att se de mystiska Moeraki klipporna. Waitaki distriktet har mycket vacker natur med gröna ängar och små vackra fiskelägen. Besök den historiska byn Whitestone. Längre söderut följer du Southern Scenic Route längs med den vilda kusten till Invercargill, där du också kan åka över till Stewart Island och sedan nordväst till Manapouri och Te Anau.


Dunedin

www.soderhavsresor.se
Bo i din egen bungalow och ta dagen som den kommer.
www.soderhavsresor.se
Ett mycket prisvärt reseförslag som innehåller de höjdpunkter som måste prickas av...
©2024 Res till Nya Zeeland