Regeringsbyggnad i Wellington

Wellington

Beläget på den södra delen av den norra ön, inklämd mellan en vacker hamn och grönskande kullar ligger Nya Zeelands huvudstad Wellington. Med en folkmängd på över 380 000 invånare är staden därtill Oceaniens största huvudstad och den grundades år 1840. Staden lockar årligen mängder av turister på grunda av sitt goda utbud när det gäller shopping, kulinariska upplevelser och spännande sevärdheter. Atmosfären här är livlig och full av kultur och historia, kort sagt en stad som ger en fullbordad cityupplevelse.

Sevärdheter som är värda ett besök då du besöker Wellington finns det gott om, inte minst när det gäller museum, utställningar och gallerier. Te Papa Tongarewa är ett exempel på ett sevärt museum i Wellington som även kallas Museum of New Zealand och visar upp en spännande bild av Nya Zeelands naturhistoria och kulturella arv. Andra kända byggnader och museum är National Art Gallery och Dominion Museum. Ett bra sätt att få en helhet av staden är att hoppa på en av de guidade rundturer som erbjuds och en av dessa är Kiwi Coastal Tours som är en mycket populär och upplevelserik guidning i staden både till havs och på land kring stadens berg, arkitektur och turistattraktioner. En vacker utsikt kan du få om du tar dig upp till Mount Victoria och Mount Kaukau. Härifrån kan du se större delen av staden och lite till.

Äta och dricka gott är också något du gör utan större problem i Wellington och staden erbjuder en rad restauranger för alla smaklökar. Bland annat hittar du restaurangen 88 på 88 Troy Street som har välsmakande vietnamesisk mat eller den populära Ambeli vid Mount Victoria där de har allt från italienskt till grekiskt och serverar typisk medelhavsmat. För den som vill avnjuta Wellingtons fisk och skaldjur, rekommenderas ett besök på Ortega Fish Schack på 16 Majorbanks Street.

Här ligger också Nya Zeelands parlament och anda regeringsbyggnader. Härifrån tar du färjan över till Picton på sydön. Norr om Wellington finns det kända vinområdet Martinbourough som du kan besöka på en dagstur från Wellington.

www.soderhavsresor.se
Bo i din egen bungalow och ta dagen som den kommer.
www.soderhavsresor.se
Nordön på Nya Zeeland är perfekt att upptäcka i husbil. Det finns mängder med vackert...
©2024 Res till Nya Zeeland