Bungyjump i Queenstown

Queenstown

En fartfylld semester på Nya Zeeland stavas Queenstown. Här fyller du din vistelse med äventyr utan problem oavsett vad som intresserar dig. Sport, naturupplevelser eller gastronomiska upptäckter – Queenstown har allt!

Queenstown är semesterorten som lockar mängder med besökare genom sin mycket turistvänliga och äventyrliga approach. Staden, som ligger i Otago, sydväst på Nya Zeelands sydö är inte bara centrum för diverse snösporter, utan erbjuder även turister alla möjliga tänkbara äventyr som exempelvis bungy jump, vattenskidåkning eller cykelturer i bergen. Är du vintersportutövare kommer du att älska Queenstown och hit kommer skid- och snowboardåkare från världen över för att ta sig an de snöklädda bergen.

Queenstown erbjuder boende för alla. Här finns enkelt boende för budgetresenären. Campingplats med stugor att hyra och vanliga tältplatser, lägenheter i alla prisnivåer, vanliga motell, hotell, Bed & Breakfast och lyxiga resortliknande hotell.

Queenstown är en hyfsat stor ort och är den största orten i Otago. Att ta sig runt är enkelt då det går bra busskommunikationer inom staden. Härifrån börjar du även om du väljer att besöka den berömda Milford Sound, vilket är att rekommendera för dig som söker naturupplevelser utöver det vanliga.

När du fått nog av alla äventyr och turistande eller bara behöver en välförtjänt paus är det bara att slå sig ner vid dukat bord på någon av ortens krogar och restauranger. Queenstown är nämligen känt för att vara Nya Zeelands mest utmärkande ort när det gäller mat och vin, kanske inte minst på grund av ortens närhet till det lilla vindistrikt som odlar exklusiva druvor till prisvärda Pinot Noir. Övriga saker du inte bör missa när du är i Queenstown är bland andra Lake Wakatipu, Queenstowns vinterfestival och möjligheterna till golf och cricket.

Det går många båtturer på sjön och du kan ta dig över till andra sidan, där du kan besöka en fårfarm och se hur de klipper får. Där kan du även få lunch, detta brukar vara en populär utflykt.

www.soderhavsresor.se
Boka en romantisk resa till en av de vackraste platserna i Söderhavet, Franska...
www.soderhavsresor.se
En guldkantsresa till Australiens ikoner med femstjärniga boenden, högklassiga utfärder...
©2024 Res till Nya Zeeland