Cathedral Cove

Cormandel Penisula

Coromandel Penisula är beläget på den norra delen av Nordön, sydväst om Auckland, i Waikato regionen. Coromandel har massor av upplevelser att erbjuda. Du kan ha samhället Whitianga som utgångspunkt för dina utflykter. Staden är den största i Mercury Bay och har även en fiskehamn, ni kan förvänta er fantastisk fisk och skaldjur på restaurangernas menyer här. Utflyktsbåtar för djuphavsfiske utgår härifrån.

Det är här de världsberömda stränderna Cathedral Cove och Hot Water Beach ligger. På dessa naturvackra stränder kan man bada i de naturligt varma källorna vid Hot Water Beach, besöka Cathedral Cove, som är som vackrast när pohutukawan blommar och utforska det marina djurlivet i Hahei Marine Reserve. När du besöker detta område passa på att testa några av de roliga aktiviteter som erbjuds. Natursköna båtturer, havskajak, dykning, surfing och mer… Testa också på det breda utbudet av lockande restauranger / kaféer och glassbarer som tillfredsställer de flesta besökares smaklökar.

Konstgallerier och presentbutiker finns lite varstans och många typer av boenden på Bed& Breakfasts, campingar, hotell, lodger och resorts.

En verkligt unik upplevelse är ett besök på Hot Water Beach.

En underjordisk flod av varmt vatten strömmar från det inre av jorden till ytan i Stilla havet på Hot Water Beach – en lång vacker vit strand som ligger mellan Tairua och Whitianga. Den fantastiska stranden har utsikt över Stilla havet och Castle Rock utanför stranden, med Pohutukawa hängande över klipporna vid vardera änden av stranden.

Vid lågvatten flockas besökare till den oftast öde Hot Water Beach för att hitta varmt vatten bubbla genom den gyllene sanden. Familjer, barn och par kan ses gräva sin egen spa pool i sanden för att luta sig tillbaka och slappna av medan ångan från deras varma egenhändigt grävda pool omsluter dem.
Genom ebb och flod sopas alla skapade pooler bort av tidvattnet och banar väg för nästa tillströmning av besökare.

Stranden har också några bra caféer och gallerier och ligger bara 5 minuters bilresa från stranden Cathedral Cove.

www.soderhavsresor.se
Boka en romantisk resa till en av de vackraste platserna i Söderhavet, Franska...
www.soderhavsresor.se
Denna fiskeresan till Australien ger en unik chans till flugfångad marlin från sand...
©2024 Res till Nya Zeeland