Golf i Nya Zeeland - Resor till Nya Zeeland
Får! - En vanlig syn på golfbanor i Nya Zeeland

Golf i Nya Zeeland

Med över 400 golfbanor, är Nya Zeeland en golfares paradis. Oavsett din budget eller handikapp, har Nya Zeeland något att erbjuda alla golfare. Om du är tokig i golf, så finner du en golfbana nästan överallt. Greenfee är anmärkningsvärt rimliga och besökare är alltid välkomna.

Golf är den sport som flest utöver av nya zeeländarna och ett par kända golfare kommer härifrån som Sir Bob Charles och Michael Campbell.

Den norra och södra ön är båda hem till ett antal internationellt hyllade golfbanor. Nya Zeeland har flest golfbanor per capita i världen. Av de 400-plus banorna runt Nya Zeeland, det finns en sex-hålsbana, 183 nio-hålsbanor, 211 18-hålsbanor och fem 18+-hålsbanor.

Nya Zeelands rykte för sin gästfrihet gör att besökare är välkomna på de flesta klubbar, och bokning rekommenderas. Det är i allmänhet ett billigt land att spela golf i med prisvärda green fees. Många golfbanor hyra ut klubbor och motoriserade eller elektriska buggys/golfbilar Klubbhus har ofta utmärkta restauranger, barer, duschar, pro shop, driving range, golf instruktörer och boende.

I Auckland bör du försöka spela på Kauri Cliffs, en golfklubb som sedan starten 2000 har vunnit erkännande över hela världen för sitt dramatiska läge, lyxiga lodge och sin utmanande bana. Beläget nära Matauri Bay, Northland, ser du över spektakulära Bay of Islands. Denna bana är rankad som nummer 80 i världen.

I hjärtat av Nordön, ett område känt för sin rika Maori kultur, insjöfiske och aktiva vulkaner, finns Wairakei International Golf Course, rankad som en av Nya Zeelands bästa parkbana.

Ett par timmars bilresa och du är på den östra kusten vid Cape Kidnappers, en golfbana har ett extremt läge med Stilla havet och hisnande klippor precis intill. Designad av den legendariske golf arkitekten Tom Doak, är denna fantastiska bana för närvarande rankad 33: e i världen av Golf Magazine och har hyllats som en av de stora golfunderverken.

På sydön ligger Terrace Downs vid foten av södra Alperna och de ståtliga snöklädda berg fungerar som bakgrund till en perfekt golfbana.

Queenstown med omgivningar har utvecklats med ett rykte som den främsta golf destinationen i Nya Zeeland. Liksom Terrace Downs, ligger Millbrook bland bergen i södra alperna och den smarta designen drar full nytta av ett fantastiskt landskap. Den röstades fram som den bästa golfresorten i Australasien, och en av de mest natursköna golfupplevelser i världen.

www.soderhavsresor.se
Flugfiske i sagolik natur!
www.soderhavsresor.se
Talofa lava, välkommen till Polynesiens hjärta och det genuina Söderhavet! Denna vackra...
©2024 Res till Nya Zeeland