The Sky Tower i Auckland

The Sky Tower

Denna skyhöga turistattraktion kan du som besökare inte missa, den drar till sig allas blickar. Precis som Eiffeltornet är för Paris, är The Sky Tower för Auckland och tornet är lika vackert dygnet runt då nattens mörker ger möjlighet för en enastående ljussättning.

Sky Tower är inte bara den högsta byggnaden på Nya Zeeland, utan även en av landets absolut turist tätaste och mest besökta sevärdhet. Beläget i korsningen mellan Victoria och Federal Street i Auckland City, har tornet kommit att bli en nästan ikon liknande symbol för staden.

Med antennen mäter observations- och telekommunikationstornet hela 328 meter och en av dess fyra hissar tar dig upp till högsta våningen som ligger på drygt tvåhundratjugo meters höjd. Därifrån har du en fantastisk utsikt över Auckland City samtidigt som du avnjuter någonting från tornets café eller restaurang. Om du vill äta i restaurangen är det bra att boka bord i förväg. För den modige som vill göra mer än bara fika, kan man även hoppa bungy jump från tornet,  höjden du hoppar från är 192 meter.

Nerifrån gatan är tornet en turistattraktion bara genom att titta upp på det. Nattetid lyser det upp staden oerhört vackert i olika färger beroende på tillfälle och detta ger en häftig siluett hela vägen nerifrån och upp. Som exempel lyser Sky Tower i rödorangea toner då den årliga Aucklandfestivalen äger rum och grönt under St Patricks Day. Andra färgskiftningar som man kan se tornet i är blått, rosa, rött eller guld, vilket är Olympiadspelens färg. Den enda gång tornet är helt utan belysning förutom varningsljus är under Earth Hour.


The Sky Tower i Auckland

www.soderhavsresor.se
En guldkantsresa till Australiens ikoner med femstjärniga boenden, högklassiga utfärder...
www.soderhavsresor.se
Boka en romantisk resa till en av de vackraste platserna i Söderhavet, Franska...
©2024 Res till Nya Zeeland